11 januari 2018
Desy

Toch maar wat minder koppen koffie drinken!

Ben je ook zo dol op een flinke kop koffie in de ochtend? En volgen gedurende de dag nog meer koppen van het zwarte goud? Dan moet je toch even oppassen, want meer dan drie kopjes koffie kan namelijk heel slecht zijn voor dit lichaamsdeel.

Teveel koffie drinken zou heel slecht zijn voor je borsten.

Borsten
Dit is de conclusie van een Zweeds onderzoek dat gehouden is onder driehonderd liefhebsters van koffie. Volgens wetenschapster Helen Jernstoem van de Zweedse Lund-universiteit lopen vrouwen die gemiddeld drie koppen koffie of meer per dag drinken het risico op gekrompen borsten. De oorzaak van dit risico moet worden gezocht in de invloed die koffie heeft op een bepaald gen dat vijftig procent van alle vrouwen bezit.

Met mate
Volgens de onderzoekster is de link tussen het aantal koppen koffie en de afnemende omvang van de buste heel duidelijk, maar hoeven vrouwen niet bang te zijn dat ze nooit meer koffie kunnen drinken. Jernstoem vertelt: “Vrouwen die van een kopje koffie houden hoeven niet bang te zijn dat hun boezem tot een nulpunt krimpt. De borsten worden kleiner, maar helemaal verdwijnen doen ze niet.” Gewoon lekker koffie drinken dus, maar dan wel met mate!

Lees ook: Wetenschap is erover uit: zó maak je de perfecte kop koffie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels