28 september 2021
Sanne

Een droomklus voor alle liefhebbers van worstenbroodjes

Ben jij dol op worstenbroodjes? Dan is deze klus op jouw lijf geschreven. In Brabant vindt ieder jaar de verkiezing voor het ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ plaats – en jij kunt hier jurylid worden. Wat een droom! 

Worstenbroodjes proeven

De verkiezing wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. Van professionals tot amateur-worstenbroodjesbakker, iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Al die inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en een jury met amateurs. Lijkt het jou wel iets om in de jurystoel plaats te nemen? Dan krijg je in drie dagen tijd tientallen worstenbroodjes voorgeschoteld. Sanne Claassen zat vorig jaar in de jury en kreeg maar liefst negentig broodjes voorgeschoteld. “Sommige broodjes waren zo vies, dat ik ze weggooide, andere waren juist zo lekker dat ik ze helemaal opat”, vertelt ze aan het Brabants Dagblad.

Flinke eetlust

Waar moet je als worstenbroodjes-jurylid eigenlijk aan voldoen? Volgens Sanne heb je in ieder geval een flinke eetlust nodig. Daarnaast moet je natuurlijk onpartijdig zijn en goed kunnen proven. Bij Claassen zat dat allemaal wel goed, want de Brabantse is een echte liefhebber van het broodje.

Aanmelden maar

Is deze klus op jouw lijf geschreven? Dan kun je je hier aanmelden. Ben je beter in het bakken van de broodjes? Dan kun je je op dezelfde pagina ook aanmelden als worstenbroodjesbakker. Succes!

Lees ook: Hondenbezitters opgelet: Hema verkoopt nu tompouce voor honden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem Fem | Beeld: iStock