Janny, Robèrt en André blikken vooruit op nieuw seizoen Heel Holland Bakt

16 december 2022
Jaimy Boer

Het programma bestaat dit jaar tien jaar

Tijd voor taart en vlaggetjes, want het tiende seizoen van Heel Holland Bakt begint aankomende zondag. Het bakprogramma bestaat tien jaar, dus hoog tijd om Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven en André van Duin het keukenschort van het lijf te vragen over het nieuwe seizoen op het Heel Holland Bakt verjaardagsfeest!

Heel Holland Bakt

Zeg je Heel Holland Bakt, dan zeg je ook Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven en Andre van Duin. Het trio domineert al jaren de zondagavond en dit jaar is alweer het tiende seizoen te zien. En dat belooft veel goeds. “We gaan heel veel zien, waaronder veel plezier”, zegt Janny tegen Kookfans.

In de witte tent

Net zoals ieder seizoen, verrassen de kandidaten ons met prachtige en bijzondere creaties. Maar zoals we gewend zijn, gaat niet altijd alles zoals het hoort. “Er gaat veel goed, er gaat veel mis”, zegt Janny. Van baksels die er ineens heel anders uit zien tot weervoorspellingen die niet kloppen, de afgelopen tien jaar hebben ze het nodige al voorbij zien komen. Robèrt: “Dan had je enorme onweersbuien dat de lucht zwart wordt, en je denkt: de tent houdt het niet. En dan weer een seizoen met heel veel bijen. Je weet nooit wat er gebeurt op de dag als je begint.”

Jubileumseizoen

Dit seizoen is het jubileumseizoen, en zal er aan de opdrachten een feestelijk tintje zitten. Toch blijft ieder seizoen speciaal, legt Janny uit. “Ieder seizoen heeft zulke speciale momenten en zo’n eigen karakter in winnaars. Ook de winnaars zijn niet met elkaar te vergelijken. Dat maakt dat een seizoen ook weer anders is.” Iets wat André en Robèrt kunnen beamen.

Wat wel zeker is? “Als kijker zit je er meteen in”, zegt Robèrt. “Er komen tien nieuwe kandidaten en je wilt ze leren kennen. En voor je het weet is het alweer de vierde aflevering.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl)

Verrast door kandidaten

In de afgelopen 10 jaar hebben er 100 kandidaten in de tent gestaan. Na zoveel koekjes en eclairs zou je verwachten dat de jury en presentator alles al wel voorbij hebben zien komen. Toch worden ze ieder seizoen weer verrast, vertelt Janny. “Als je bijvoorbeeld naar het vorige seizoen kijkt, met Enzo. Hij is heel baanbrekend geweest als het gaat om zijn manier van bakken, vegan bakken. Dat hij het deed op een manier die je niet liet merken dat het anders was.”

Ook Robèrt leert na veertig jaar bakken nog steeds nieuwe dingen. “Je raakt steeds verrast, zoals bij de taart van Zeinab, van vorig seizoen. Die was fantastisch. Allerlei culturen zitten erin.”

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt begint op 18 december, om 20:30 uur op NPO 1.

Lees ook: Deze BN’ers zijn te zien in Doorbakken VIPS

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Beeld: Sanne Vast voor Kookfans