Esther Reitsema
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 gele of oranje paprika's
  • 500 gram kipfilet
  • 1,5 kopje zilvervliesrijst
  • 1 bakje verse pesto
  • 1 zakje geraspte kaas

Makkelijk, snel én budgetproof!

Wil je vanavond iets lekkers op tafel zetten, maar sta je liever niet te lang in de keuken? Met deze gevulde paprika’s maak je binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd. Kip, pesto en gesmolten kaas… Kan het nog beter? Wij denken van niet, dus schort om en beginnen maar!

Zo maak je de gevulde paprika’s:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de kipfilet 15 minuten in een ruime hoeveelheid water.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Als de kip gekookt is, kun je deze gaan ‘pluizen’. Doe dit door met één vork de kip vast te houden en met een andere vork vanaf de zijkant stukjes eraf te trekken.
  • Meng de kip met de rijst en de pesto.
  • Vul de halve paprika’s met het kipmengsel en bak deze eerst 5 minuten in het midden van de oven.
  • Strooi dan de geraspte kaas over de gevulde paprika’s en bak deze nog totdat de kaas is gesmolten.
  • En klaar is je maaltijd. Aan tafel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Taste of Home| Beeld: Unsplash, Sigmund