16 februari 2018
Desy

Durf jij ‘de adem van de duivel’ aan?

Ben jij iemand die wel van pittig houdt en die nog net geen sambal in de yoghurt doet? Geef jij geen kick bij het eten van een Spaanse peper? Dan is dit ijs misschien wel wat voor jou: het is zó pittig dat je een contract moet tekenen om het te mogen eten. 

Het ijs is zo pittig dat maar weinig mensen er tegen kunnen.

De adem van de duivel

In Glasgow, om precies te zijn bij ijssalon Aldwych Café and Ice-Cream Parlour, wordt ijs verkocht dat maar liefst 500 keer pikanter is dan tabasco. Niet geheel zonder risico: het ijs scoort namelijk op de schaal van pikantheid 1.569.300 punten. Tabasco scoort op deze schaal 7.000 SHU. Ter vergelijking: pepperspray scoort tussen 2 miljoen en 5 miljoen op diezelfde schaal. Om het ijs te mogen eten moet je achttien jaar of ouder zijn. Ook willen de makers dat je een contract ondertekent voordat je een hapje van de ‘Respiro Del Diavolo’ -oftewel de adem van de duivel- eet. Zou jij het aandurven?

Je kan de citroentaart natuurlijk versieren met fruit, snoepjes, geraspte citroenschil of chocolade, wat jij wil! Met dit basisrecept kan je alle kanten op.

Lees ook: Ben je gek op Bounty? Geef je pannenkoeken dan eens een Bounty-tintje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pxhere