19 februari 2018
Naomi

Happy Meal gaat drastisch veranderen

Innoveren kunnen ze goed bij fastfoodketen McDonald’s. Ze halen geregeld de bezem door het menu om weer eens wat nieuws aan te kunnen bieden. Dit keer is kinderfavoriet Happy Meal aan de beurt. McDonald’s wil het kinderaanbod wat gezonder maken en schrapt daarom een product uit dit geliefde kindermenu. 

De cheeseburger zal er niet standaard meer in zitten.

Cheeseburger

Naast de cheeseburger zullen ook de drankje Fristi en Chocomel binnenkort niet meer behoren tot de keuzemogelijkheden van de Happy Meal. Gelukkig kunnen de ouders nog wel beslissen om deze producten apart te bestellen. Als je (klein)kind echt heel gek is op een cheeseburger, hoeft hij of zij die gelukkig niet te missen.

Gezondheidseisen

De reden dat McDonald’s deze producten uit hun Happy Meal schrapt is dat ze willen voldoen aan de gezondheidseisen. Een Happy Meal mag dan niet meer dan 600 calorieën bevatten. Daarbij moet ook beter gelet worden op zout, suiker en vet. Happy Meal moet in 2022 voor vijftig procent voldoen aan deze nieuwe eisen. Om daaraan te voldoen mag maximaal tien procent van het vet uit verzadigde vetten afkomstig zijn en maar tien procent suiker bevatten. Dit is daarvoor de eerste stap.

Lees ook: Houd je vast: McDonald’s brengt déze populaire McFlurry-smaak terug!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Happy Meal? door Nelo Hotsuma onder de licentie CC BY 2.0