26 januari 2024
Sanne

De combinatie schijnt heerlijk te zijn

Vanille-ijs met daarover een flinke scheut olijfolie, afgetopt met wat zeezout. Klinkt niet meteen als iets dat we willen proberen en toch is dit precies het recept dat momenteel compleet viral gaat op TikTok. Durf jij het ook aan? 

Viral op TikTok

Er gaat elke week wel weer een geweldige koopje of heerlijk recept viral op TikTok – en dat vinden wij alleen maar leuk! Maar dit keer hebben we ons vooral verbaasd. Momenteel zien we namelijk dat TikTokkers vanille-ijs combineren met olijfolie en zout. Ja, je leest het goed! En hoewel dit absoluut niet lekker klinkt blijkt dat het wel te zijn. Meerdere mensen hebben inmiddels de proef op de som genomen.

Getest

Onder meer Beryl van Drongelen (@berylvandrongelen op TikTok) was benieuwd. Zij kwam dit recept ook steeds tegen op haar for you page en besloot een taste test te doen. En hoewel ze er, net als de meeste mensen, eerst niet veel vertrouwen in heeft dat dit gaat smaken, blijkt het tegendeel waar te zijn. “OMGGGGG nog nooit zo iets lekkers gegeten wat zo simpel is ? Dit MOET je proberen”, schrijft ze dan ook enthousiast bij onderstaande video.

@berylvandrongelen

OMGGGGG nog nooit zo iets lekkers gegeten wat zo simpel is ? Dit MOET je proberen. #maldonsalt #vanilleijs #olijfolie #zout #tastetest

? original sound – Beryl van Drongelen

Zelf maken

Naast Beryl zijn er nog véél meer TikTokkers die de proef op de som hebben genomen en ze zijn unaniem: deze combinatie is geweldig lekker. Er zit dus nog maar één ding op: zelf thuis het toetje maken en proeven. Wil je de smaak zelf ook eens ervaren? Het recept is gelukkig erg simpel. Doe wat vanille-ijs in een bakje, doe er een flinke scheut olijfolie overheen en maak het geheel af met wat zeezout of grove zoutvlokken.

Ook lekker: TikTok-recept: zo maak je makkelijke en lekkere gyoza’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NSMBL, TikTok | Beeld: Pexels, TikTok