29 januari 2024
Hanna Mellema

Een kleine meevaller bij het boodschappen doen!

Ben jij ook zo’n fan van een lekkere winterse stamppot? Dan is er goed nieuws! Volgens onderzoek van NU.nl zijn de meeste winterse groenten dit jaar een stukje goedkoper dan vorig jaar. Dat is helaas wel in tegenstelling tot veel andere boodschappen, maar goed: elke meevaller is er weer één, toch?

Stamppot

NU.nl deed, net als vorig jaar, een prijscheck voor verschillende wintergroenten bij de Albert Heijn en bij de Jumbo. Enne, daar kwamen best wat positieve resultaten uit! Zo kost een zak boerenkool van 300 gram bij de AH €1.79, zo’n 5 procent goedkoper dan vorig jaar. Bij de Jumbo betaal je voor een vergelijkbare zak zelfs maar €1.70. Dat is 15 procent minder dan in 2023.

Natuurlijk kan een rookworst bij de stamppot niet ontbreken, maar ook daarvoor is goed nieuws: bij zowel de Jumbo als de AH is de prijs voor Unox rookworst met 10 procent gedaald.

Rodekool en erwtensoep

Ook erwtensoep en rodekool waren iets goedkoper dan vorig jaar. Zo betaal je voor de stevige erwtensoep van Unox €2.99 bij Albert Heijn en €2.84 bij de Jumbo. Dat is ongeveer 20 cent minder dan vorig jaar. Voor 700 gram rodekool van HAK was er bij de Jumbo een prijsdaling van ongeveer 5 procent.

Prijsstijgingen

Helaas golden de prijsdalingen niet voor alle wintergroenten. Voor spruitjes zijn de prijzen zelfs flink omhóóg gegaan, met meer dan 60 procent! Vorig jaar kocht je een zak spruitjes van 500 gram voor 95 cent, maar nu betaal je daarvoor €1.54 bij de Jumbo en €1.59 bij de AH. Ook zuurkool is ietsje duurder geworden, met ongeveer 4 cent.

Conclusie: deze winter gaan wij wat vaker boerenkool eten! Gelukkig hoeft dat helemaal niet saai te zijn. Eerder verzamelden wij al 6 verschillende gerechten die je met seizoensgroente boerenkool kunt maken. Wist jij dat deze groente zo veelzijdig kon zijn?

Lees ook: Zo houd je de keuken schoon tijdens én na het koken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Adobe Stock