Kookfans

Binnen een mum van tijd is de boter op kamertemperatuur

Heb jij spontaan bedacht om iets lekkers te bakken en heb je daarvoor boter nodig dat op kamertemperatuur is? Of ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen, waardoor het nog keihard is? Geen zorgen, want wij hebben een handig trucje voor je in petto waarbij je in slechts één minuut ready to go bent. We gebruiken hiervoor geen magnetron, maar – ja, echt waar – een deegroller. 

Boter op kamertemperatuur

Als je iets lekkers gaat bakken zie je bijna altijd in het recept staan dat je boter op kamertemperatuur nodig hebt. Of je nu koekjes gaat bakken of een taart: dit is altijd hetzelfde. Maar waarom moet de boter eigenlijk zacht zijn? Voor de meeste recepten dient de boter op kamertemperatuur te zijn, zodat de ingrediënten zich beter kunnen mengen. Aha!

Een klont ijskoude boter uit de koelkast gaat dan natuurlijk niet werken, maar een bakje met gesmolten boter – uit de magnetron – is ook niet handig. Zit jij met je handen in het haar omdat je nu niet verder kunt met je recept? Geen zorgen. Gelukkig is er een andere manier om die klont boter zacht te krijgen.

Pak een deegroller

Voor deze manier heb je een deegroller en plastic folie nodig. Vouw het plastic folie om de klont boter heen. Sla vervolgens met de deegroller op de boter, tot de boel plat is. Draai om en sla nogmaals op de boter. Haal de folie van de boter, vouw de boter dubbel en bedek vervolgens weer met folie. Opnieuw sla je de klont plat met de deegroller. Verwijder vervolgens de folie en voilà: het bakken kan beginnen!

Lees ook: 3 handige tips om een sticker makkelijk te verwijderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet, Kookfans archief | Beeld: Pexels