17 november 2023
Esther Reitsema

Perfect voor als je meer een prosecco-lover bent

Beer pong is misschien wel het meest klassieke drankspelletje aller tijden, en voor veel mensen ook hun favoriet. Er is alleen één probleem: niet iedereen lust bier. Maar de Hema zou de Hema niet zijn als zij daar een oplossing voor zouden vinden: en dus introduceerde de winkelketen prosecco pong. 

Hema

Cappuccino tompouce, pepernotenbier en paaseitejes in zo ongeveer alle mogelijke smaken: je kunt het zo gek niet bedenken, of de Hema verkoopt het. Nu hebben we weer iets nieuws ontdekt bij onze favoriete winkel, namelijk prosecco pong. Ja, je hoort het goed: beer pong, maar dan met prosecco in plaats van bier. Een geniaal idee, want niet iedereen is nu eenmaal fan van een pilsje.

Prosecco pong

Prosecco pong werkt exact hetzelfde als beer pong, met alleen twee verschillen: het bier wordt vervangen door prosecco, en de iconische rode bekertjes door gezellige proseccoglazen. Bij het pakket krijg je een set van 12 plastic bekers, 3 pingpongballen en een pak spelkaarten. Met de kaarten kun je ook andere spellen spelen. Het enige dat je zelf moet regelen, is een goed humeur en een lekkere fles (of flessen) prosecco. Je bemachtigt de set voor slechts €6,50 in de winkel óf online.

Spelregels

Voor wie de spelregels van beer pong is vergeten, hier nog even een kleine opfrisser:

  1. Zet op een langwerpige tafel aan beide uiteinden een driehoeksopstelling van de proseccoglazen neer en vul deze met een klein laagje prosecco.
  2. Vervolgens probeer je om de beurt het balletje in één van de glazen aan de andere kant van de tafel te gooien. Hierbij moet het balletje eerst stuiteren.
  3. Heb je raak gegooid? Dan moet je tegenstander het desbetreffende glas prosecco opdrinken.

Lees ook: Hebben! Action verkoopt retro mini oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav, Hema | Beeld: Adobe Stock