Esther Reitsema

Het is makkelijker dan je denkt!

Zelf pizza maken is voor veel mensen een favoriet klusje in de keuken. Toch is er één ding dat we vaak overslaan: het maken van de bodem. Zonde, want een zelfgemaakt deeg maakt je pizza nog veel lekkerder. We vertellen je daarom hoe je hiervoor te werk gaat.

Eerlijk is eerlijk: we snappen wel waarom je niet altijd zin hebt om zelf een pizzadeeg in elkaar te flansen. Er zijn namelijk behoorlijk wat recepten in omloop op het wereldwijde web waarbij de kans tóch nog heel groot is dat het uiteindelijk niet zo uitpakt als je had verwacht. We delen daarom een basisrecept dat eigenlijk niet fout kan gaan. Let op: maak het deeg wel een dag voordat je de pizza daadwerkelijk gaat eten, zodat het genoeg tijd heeft om te rijzen.

Dit heb je nodig:

  • 2 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 153 gram type 00 bloem
  • 153 gram gewone bloem + extra
  • 200 gram handwarm water
  • Snuf zout

Zo maak je het pizzadeeg:

  • Doe in een grote kom beide bloemsoorten en het zout en meng dit goed door elkaar.
  • Doe vervolgens in een ander, klein kommetje de gist met olijfolie en het warme water en meng dit ook goed door elkaar.
  • Giet dan het gistmengsel bij de bloem en kneed dit ongeveer 3 minuten lang tot één geheel. Als je niet van vieze handen houdt, is het hier ook mogelijk om het met een mixer met deeghaken te doen.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten en kneed het dan nog een keer voor drie minuten.
  • Verdeel het deeg dan in twee helften en maak van beide helften een bol.
  • Wikkel de deegbollen losjes in plastic folie en laat ze 24 tot 48 uur rijzen in de koelkast.
  • Als het deeg is gerezen, is het klaar om te beleggen met tomatensaus, kaas en alle andere toppings die jij lekker vindt. Enjoy!

Lees ook: Zo maak je zelf de lekkerste mayonaise

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock, YouTube