22 april 2021
Sanne

De uitspraak zorgt voor veel verbaasde reacties

Als het aan Mark Rutte ligt moeten we de bitterbal voorlopig even overslaan op het terras. Volgens de demissionair premier is het voor zes uur, de tijd waarop terrassen straks sluiten, nog geen tijd voor de geliefde snack. De uitspraak zorgt online voor een hoop verbaasde reacties, want velen zijn het hier absoluut niet mee eens. 

Bitterbal schrappen 

Dinsdagavond kondigden Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens de persconferentie aan dat de terrassen weer open mogen. Daarbij hoort echter wel een beperkte openingstijd. Zo mogen we alleen tussen 12.00 en 18.00 uur op het terras zitten. Een diner op het terras zit er voorlopig dus nog niet in, maar een bittergarnituur ook niet. Tenminste, als het aan onze demissionair premier ligt. “Dan schrap je de bitterbal”, zei hij tijdens de persconferentie. Een uitspraak die zorgt voor veel verontwaardigde reacties. 

Aanval op de burger

“Maar Mark, ik eet ook gewoon een bitterbal om twaalf uur als het moet hoor”, twittert iemand. Eke Bosman, bekend als ‘Snackspert’ op Instagram, reageert bij EditieNL: “Het voelde een beetje als een aanval op de burger. Volgens mij staat hij niet meer dichtbij ons als gewone Nederlanders.” Volgens Bosman moet een bitterbal altijd kunnen. “Het juiste moment om hem te bestellen is als je met een vriend op het terras zit en jullie hebben allebei trek. Samen een bittergarnituurtje eten is hartstikke gezellig. Maar je moet nu wel oppassen met dubbeldippen, dat kan natuurlijk niet in coronatijd.”

Meme

Als reactie op de uitspraak van Rutte plaatste Snackspert een meme op Instagram. “Van bitterballen ga je niet per se dichter op elkaar willen zitten. De bitterbal heeft niks bijgedragen aan de pandemie”, vindt hij. Voor Rutte heeft Bosman dan ook een belangrijk advies: “Eet meer bitterballen! Of hij er nou mayonaise of mosterd op doet, dat maakt allemaal niet uit. Zolang hij ze maar eet, dan is het probleem opgelost.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Lees ook: Terrassen mogen weer open onder strenge voorwaarden 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill YouTube Rijksoverheid