Heel Holland Bakt eert Martine Bijl in eerste aflevering

16 december 2022
Jaimy Boer

‘Ze hoort er gewoon bij’

De eerste aflevering van Heel Holland Bakt stond natuurlijk in het teken van het jubileum. Naast slingers en ballonnen, stond het programma ook stil bij het verlies van voormalige presentatrice Martine Bijl. En dat werd op een toepasselijke manier gedaan.

Hersenbloeding

Martine Bijl was verantwoordelijk voor de presentatie van Heel Holland Bakt voor de eerste drie seizoenen. In 2015 werd ze getroffen door een hersenbloeding, en nam André van Duin het stokje over. Uiteindelijk overleed Martine in 2019 op 71-jarige leeftijd.

Groot gemis

Aan RTL Boulevard vertelt het Heel Holland Bakt-trio over Martine. “Het is niet alleen een gemis voor Heel Holland Bakt, het is sowieso een gemis dat ze er niet meer is, want ze was heel veelzijdig”, zegt Janny van der Heijden. Ook Robèrt van Beckhoven kan dit beamen, en vertelt: ‘Ze hoort er gewoon bij.’

Appelkoeken

André van Duin heeft in het programma al vaker stilgestaan bij het verlies van Martine, en in het nieuwste seizoen wordt ze zelfs geëerd met een opdracht. De kandidaten mogen namelijk aan de slag met appelkoeken: een favoriet van de presentatrice. Dit gaat niet iedereen goed af, en was het vooral het deeg wat voor veel vraagtekens zorgde. Ach ja, het blijft ook lastig in de witte tent!

Lees ook: Zoveel baksels heeft de jury geproefd in 10 seizoenen Heel Holland Bakt

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: LINDA, Heel Holland Bakt | Beeld: Heel Holland Bakt