Zoveel technische opdrachten hebben de kandidaten van Heel Holland Bakt gemaakt

16 december 2022
Jaimy Boer

Wauw!

De kandidaten van Heel Holland Bakt krijgen soms de moeilijkste opdrachten voor hun kiezen. Van een 3D citroen meringue tot petite crème bitterkoekjes en zelfs een Charlotte Russe van Robèrt van Beckhoven: het wordt ze niet makkelijk gemaakt. Maar hoeveel zijn er eigenlijk geweest? 

Witte tent

De kandidaten van Heel Holland Bakt moeten zich in de witte tent wagen aan drie opdrachten per aflevering: een signatuuropdracht, een technische opdracht en het spektakelstuk. Dat zijn een hoop baksels, waarbij de technische opdracht veruit de moeilijkste is.

Technische opdracht

De jury, bestaand uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, moeten de baksels blind proeven, wat het voor de kandidaten nog spannender maakt. Maar hoeveel baksels heeft de jury al op hun bordje gehad? Dat zullen er welgeteld 72 zijn geweest. Wauw!

Nachtmerrie

Dat de technische opdracht geen simpel taakje is, dat moge duidelijk zijn. Oud-winnares Elizabeth vertelde al eerder aan Kookfans dat ze er zelfs over gedroomd heeft. Met name over de opdracht waarbij ze kano’s moesten maken, en ze het dakje vergeten was. “Dat zijn van die momenten dat je faalt omdat de kennis ontbreekt. Dat neem je jezelf kwalijk”, aldus Elizabeth. Een ware nachtmerrie!

Lees ook: Zoveel baksels heeft de jury geproefd in 10 seizoenen Heel Holland Bakt

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Brunopress