05 april 2023
Redactie Kookfans

Het is hun knuffelbare statement om aan te tonen hoe vervuilend melkchocolade is voor de planeet

Hands Off My Chocolate, een bekend chocolademerk, lanceert vandaag een 100% plantaardige VarkensHaas. Het is geen verlate 1 april grap, maar juist een uiterst serieus statement om aan te tonen hoe vervuilend melkchocolade is voor de planeet. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat 1 kg melkchocolade evenveel CO2e uitstoot als 1 kg varkensvlees. Wow…

Per direct volledig plantaardig assortiment

We eten jaarlijks gemiddeld zo’n 4,5 kilo chocolade, met deze periode vlak voor Pasen natuurlijk als absolute piek. Waar we alleen niet bij nadenken tijdens het eten van die heerlijke paaseitjes en andere chocolade-lekkernijen, is hoe groot de impact van de productie van melkchocolade is op het klimaat. Recent onderzoek toont aan dat het maken van melkchocolade net zo vervuilend is als varkensvlees, en zelfs nog veel slechter dan kippenvlees. Hands Off strijdt voor chocolade waar de aarde niet van smelt en stapt daarom per direct over op een volledig plantaardig assortiment.

Plantaardige varkenshaas

De Limited Edition VarkensHaas – die 42% minder CO2e uit dan vergelijkbare chocoladehazen – is het knuffelbare statement van het bedrijf om zoveel mogelijk mensen te betrekken in de strijd voor chocolade. En goed nieuws. want hij is vanaf vandaag zelfs gratis te bestellen in de webshop.

Plantaardige paasrepen

Je kunt ook nog steeds genieten van de zogeheten Egg Bars van het merk. Deze repen zijn niet zomaar chocoladerepen, want in de repen vindt je paaseieren. Jep, is dat even lekker! De paasrepen zijn te koop bij de meeste supermarkten en dus nog te bemachtigen voor aankomend weekend. Ze komen in de smaken Caramel Seasalt en Crunchy Hazelnut én zijn natuurlijk hartstikke vegan!

Lees ook: Zó versier je gemakkelijk de mooiste paaseieren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Hands Off My Chocolate