Yentl Feenstra

Je kunt de meest prachtige creaties zelf maken

Aankomend weekend mogen we weer aan de slag voor een gezellige paasbrunch met familie of vrienden. Wil jij – wellicht samen met je gasten – de mooiste paaseieren versieren? We geven je een aantal tips waarmee je gegarandeerd de show steelt!

1. Kleurige nagellak

De eerste methode is het versieren van eieren met nagellak. Hiervoor gebruik je jouw favoriete variant. Dat kan een enkele kleur zijn, maar het mogen ook meerdere kleuren door elkaar heen zijn. Doe wat nagellak in een kom met wat warm water, meng alles mooi door elkaar heen en dompel vervolgens je ei erin. Het resultaat is een paasei met een geweldig kunstzinnig patroon.

2. Voedingskleurstof

Voor de tweede methode maak je gebruik van voedingskleurstof. Deze doe je in een kom met warm water, samen met een scheutje azijn. Je kunt ook nu weer gebruik maken van één of meerdere kleuren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Daarnaast gebruik je elastiekjes die je om de eieren heen doet. Vervolgens dompel je de eieren onder in het gekleurde water en laat je ze ongeveer vijf tot tien minuten erin zitten. Haal je eieren eruit en je zult versteld staan van het superleuke resultaat!

3. Decoratieve servetten

Voor de derde en laatste methode heb je wat decoratieve servetten en eigeel nodig. Verwijder de papierlaag van de decoratieve servetten en snijd ze vervolgens in vier vierkante stukken. Wikkel een vierkant stuk servet om het ei heen en met een borstel doe je er vervolgens eigeel overheen. Hierdoor blijft het patroon van het decoratieve servet goed zitten op het ei. Et voilà, je hebt geweldig mooie paaseieren waarmee je straks de show kunt stelen!

Bekijk hieronder de video met de volledige instructies:

Lees ook: Leuk voor Pasen: cakepops in de vorm van kuikentjes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dingenvoorvrouwen | Pixabay