Je rent naar de fruitboer als je ze allemaal gelezen hebt

Grapefruit is een ondergewaardeerd stukje fruit. Althans, dat vinden wij. Helemaal omdat de citrusvrucht ontzettend goede eigenschappen bezit. We hebben er 5 op een rijtje gezet. Lees ze en je gooit voortaan gegarandeerd wat vaker een grapefruit in je mandje!

1. Hydratatie

Dat je genoeg water moet binnenkrijgen op een dag, weet iedereen. Alleen betekent dat niet per se dat al het vocht direct uit de kraan moet komen. Grapefruits zijn perfecte dorstlessers. De vrucht bestaat voor 92 procent uit water. Dat maakt het direct een perfect tussendoortje bij het sporten.

2. Caloriearme vitamine C-bom

Net als andere citrusvruchten, zit er gigantisch veel vitamine C in de grapefruit. Eet je een hele, dan heb je direct al 128 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Meer dan genoeg dus! En het mooie is, er zitten relatief weinig calorieën in; slechts 52, als je een gemiddeld exemplaar hebt.

3. Afvallen

Ben je op dieet en worstel je af en toe met een hongergevoel? Grapefruit is de oplossing. Vanwege de grote hoeveelheid water en vezels, geeft de vrucht je een vol gevoel. Terwijl er maar weinig calorieën inzitten.

4. Supergezond en goed voor het immuunsysteem

Naast vitamine C bevat de grapefruit ook veel vitamine A en een heleboel antioxidanten. Die laatste vangen vrije radicalen in je lichaam. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Bovendien helpen alle stoffen in de grapefruit om je immuunsysteem op peil te houden.

5. Tekenverjager

Citrusvruchten, maar met name grapefruits, bevatten Nootkaton. Dat stofje is de reden waarom veel insecten een hekel hebben aan de vrucht, vooral de teek kan de grapefruit niet zien of luchten. Wat je de volgende keer in je picknickmand gooit? Grapefruits natuurlijk!

Lees ook: Waarom je citroenschillen nooit zomaar moet weggooien

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Laker via Pexels