Die hete sappen wil je niet in je ogen krijgen

Een heet pepertje kan een heerlijke smaak toevoegen aan een (buitenlands) gerecht. Alleen het snijden van die hete rakker kan wel wat vervelend zijn. Wanneer je na het snijden van de peper je handen wast, was je toch veel van die hete sappen niet weg. Heel naar als je later die avond je lenzen nog uit je ogen moet halen… Gelukkig weet chef Gordon Ramsay een manier waarop je daarvan afkomt.

Zo voorkom je het branderige gevoel.

Hete pepers
Met enkel je handen wassen kom je er niet wanneer je een pepertje of jalapeño hebt gesneden. De sappen zijn nog aanwezig in je handen en als je later op de dag aan je gezicht komt, zul je dat voelen ook. Dat branderige gevoel houdt dan best nog wel een flinke tijd aan. Voorkomen is in dit geval inderdaad beter dan genezen. Chefkok Gordon Ramsay deelt een trucje met ons om van dat branderige gevoel af te komen, namelijk door je handen te wassen met citroensap.

Oplossing
Je handen na het snijden van een pepertje wassen met citroensap neutraliseert de scherpte en het voorkomt dat het branderige gevoel zich kan verspreiden. Zit je daarna aan bijvoorbeeld je ogen? Dan voorkomt het citroensap dat het gaat branden.

Lees ook: Gordon Ramsay gebruikt karnemelk om zijn kip te bereiden en het resultaat is heerlijk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube Gordon Ramsay | Beeld: Pixabay, videostill YouTube