Sabine

De chef wil zo nu en dan ook eens buiten de deur eten

Zelf je eigen eten klaarmaken heeft best z’n charme, maar het is ook heerlijk om op je wenken bediend te worden. Niemand minder dan chef-kok Gordon Ramsay denkt daar net zo over. Hij neemt zijn lieflijke vrouw maar wat graag mee naar een goed restaurant, maar de kok wil -net als menig ander- niet aankomen na een gezellig avondje. Hoe Gordon dat doet? Hij deelt het me je!

Gordon deelt een paar handige tips.

Buiten de deur eten
Hoewel Gordon tig goedlopende restaurants heeft, vindt-ie het heerlijk om eens buiten de deur te dineren. Daarnaast geldt ook het stereotype van mollige kok niet voor Gordon. Sterker nog, de 51-jarige let er wel een beetje op wat hij naar binnen werkt. “Ik wil mezelf thuis niet onthouden van eten en zeker niet wanneer ik uit eten ga. Daarom stel ik wat regels op waar ik me aan moet houden zodat ik net als iedereen van de maaltijd kan genieten”, vertelt Gordon in een van zijn boeken, Ultimate Fit Food. Gaat hij uit eten? Dan let hij toch wel op de volgende dingen:

  • Van tevoren doet Gordon zich vaak tegoed aan een kleine snack. Zo voorkom je dat je uitgehongerd bent wanneer je plaatsneemt aan de restauranttafel. “Zorg ervoor dat je een proteïnerijke lunch eet en kies een lichte snack in de middag.”
  • Ramsay bestelt nooit een extra portie friet voor bij het eten.
  • Het broodmandje dat nog weleens gratis wordt aangeboden, laat de chef ook aan zich voorbijgaan. “Ja, brood is heerlijk”, vertelt de chef hierover. “Maar waarom zou je je vol eten als je zoiets ook makkelijk thuis kunt maken? Je bent uit eten voor de chef zijn expertise. Dus bespaar jezelf de calorieën van het brood.”
  • De chef raadt ook aan om voor het gezondste maaltje op het menu moet gaan. Vertrouw je jezelf niet om in het restaurant de juiste keuze te maken? Dan adviseert Gordon je om van tevoren, wanneer je nog geen honger heb, het menu op internet te bekijken en een keuze te maken.
  • Alcohol hoef je niet te weigeren, maar Gordon raadt aan om het dan bij één goed glas wijn te laten.
  • Een toetje en een voorgerecht hoeven niet per se overgeslagen te worden. Vooral het toetje is toch wel datgene waarvoor mensen graag uit eten gaan. Wel vertelt Gordon dat hij altijd besluit om het voorgerecht en het toetje te delen.

Lees ook: Zó zorgt Gordon Ramsay dat hij altijd een goede tafel in een restaurant heeft

Bron: DailyMail | Beeld: Videostill YouTube