Maayke

Hoe bewaar jij je groentesoorten?

Wanneer we een flinke voorraad groenten hebben ingeslagen bewaren we deze meestal in de koelkast. Het beste is om de meeste groenten in de groentelade onder in de koelkast te bewaren. Maar wist je dat niet alle groentesoorten in de koeling bewaard moeten worden?

Sommige groenten kun je het beste gekoeld bewaren en de andere groenten beter niet.

Niet in de koelkast

Er zijn een aantal groentesoorten die je beter niet gekoeld kunt bewaren. Voorbeelden hiervan zijn aubergines, courgettes, komkommers, tomaten en paprika’s. Deze blijven langer goed wanneer ze buiten de koeling bewaard worden. Belangrijk is wel dat als deze groenten niet samen met de tomaten in de fruitschaal bewaard worden. Tomaten scheiden namelijk het gas ethyleen uit, net als peren, appels en bananen. Hierdoor worden de andere groenten beurs en krijgen ze een bittere smaak. Daarnaast kun je aardappelen, winterpenen en uien beter niet in de koelkast maar op een droge, koele en donkere plek bewaren.

Wel in de koelkast

Andere groenten die we wél veel langer vers blijven en een goede smaak behouden wanneer ze in de koeling bewaard worden zijn:

  • Champignons
  • Asperges
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Spinazie
  • Andijvie
  • Sla
  • Knol-, bleek-, en bladselderij
  • Spruiten
  • Witlof
  • Prei

Lees ook: Dit is hoe stress ervoor kan zorgen dat je zwaarder wordt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pxhere