06 februari 2018
Sabine


Beste nieuws van de dag

Een frietje van de McDonald’s eten is niet bepaald gunstig voor de lijn en ook degenen die koolhydraatarm eten kunnen zich beter niet aan een frietje wagen. Tóch zijn er ook redenen om lekker wel naar de snack te graaien. Ten eerste is het gewoon heerlijk, ten tweede verbetert je humeur erdoor (want: heerlijk) en nu blijkt uit onderzoek ook nog eens dat de frietjes helpen tegen haaruitval.

Wat een lekkere oplossing.

Stofje
Heb je de laatste tijd veel last van haaruitval? Dan biedt de McDonald’s de heerlijkste oplossing ooit. De patat van de fastfoodketen helpt namelijk om kaalheid wat tegen te gaan, tenminste als we onderzoekers van Yokohama National University mogen geloven. Uit hun onderzoek bleek dat een chemisch goedje genaamd dimethylpolysiloxane in het frituurvet zit waarin de McDonald’s de friet frituurt. Het spul zorgt ervoor dat de frituurolie niet gaat schuimen maar het heeft ook een positieve invloed op de haarzakjes.

Onderzoek
Om zeker te zijn van hun zaak, testten de onderzoekers op muizen of de dimethylpolysiloxane daadwerkelijk een positief effect heeft op het haar. Het stofje werd gebruikt aan de onderkant van een kweekvat voor haarzakjes en dit werkte goed. Hoofdonderzoeker Juni Fukuda is blij met het resultaat. Heel veel mensen kampen met haarverlies en vinden dit heel vervelend. Dit biedt wellicht een uitkomst tegen haarverlies.

Lees ook: Aha: dít is waarom cola bij de McDonald’s altijd lekkerder smaakt dan ergens anders!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Pixabay