Sabine
100 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram lijnzaad
  • 130 gram pompoenpitten
  • 75 gram sesamzaad
  • 250 milliliter heet water

Koolhydraatarme crackers die ook nog eens lekker zijn!

Wie koolhydraatarm eet, weet dat een leven met zo min mogelijk koolhydraten helemaal niet zo rooskleurig is. Altijd dat gedoe om een lekker alternatief te bedenken voor koolhydraten. Het is vaak een heleboel werk. Heb je zin om eens crackers te eten, maar heb je geen zin om daarvoor duizenden ingrediënten in te slaan? Maak dan deze koolhydraatarme crackers eens, je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • De de lijnzaad in een ruime kom en schenk hier het hete water bij. Laat dit 10 minuten weken. Er ontstaat dan een kleverig geheel wat de crackers bij elkaar zal houden. 
  • Doe de andere ingrediënten in de kom en roer tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Gebruik een spatel om het geheel over de plaat te verdelen. Zorg dat het overal even dik is. Gebruik daarna een deegsnijder om alvast gelijke stukken van de crackers te maken. Snijd het in 8 stukken of in 16 stukken als je liever kleine crackers hebt.
  • Bak de crackers is 25 minuten gaar. Laat de oven dichtzitten, maar zet ‘m na de 25 minuten uit. Laat de crackers nog een uur in de warme oven staan.

Lees ook: Zo maak je zelf koolhydraatarm brood zonder te kneden

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lowcarb Vegan | Beeld: YouTube Hayls World