Robby

Waarom is die cola van de McDonalds toch zo lekker?

De één is er wekelijks te vinden, de ander heeft er een grondige hekel aan: de McDonald’s. Eén ding waar we het met z’n allen wel over eens kunnen zijn is dat de cola bij het fastfoodrestaurant om de één of andere reden altijd veel lekkerder smaakt dan elders. Wat gooien ze toch in de cola bij de McDonald’s?!

Wij vroegen het ons af en gingen op onderzoek uit.

Kwaliteit
Wat blijkt? Bij McDonald’s krijgen ze zó vaak de vraag waarom de cola er zo goed smaakt, dat het bedrijf het antwoord heeft opgenomen in de FAQ van de website! Volgens McDonald’s doen ze er alles aan om de kwaliteit van de cola zo goed mogelijk te houden. “Het water en de colasiroop worden voorgekoeld, voordat het uit onze dispensers komt.” Zo zorgen ze ervoor dat de siroop vers blijft. “We houden de dispensers ook op een koele temperatuur, zodat je drankje altijd lekker fris is. En we gebruiken een goede filterinstallatie voor het water dat we gebruiken.”

Rietje
Maar er is nog een geheim: het speciale rietje van McDonald’s. Dat rietje heeft een grotere opening dan rietjes bij andere snackbars en restaurants. En dat hebben ze met een reden gedaan. “Daardoor kan de smaak van de cola al je smaakpapillen raken.” Klinkt vaag, maar wij zijn overtuigd!

 

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels