08 oktober 2021

Dat klinkt goed!

Foodtrucks komen in allerlei soorten en maten, maar in Groningen vind je er nu een die je nog niet eerder hebt gezien. Als foodtruck wordt er namelijk geen auto of busje gebruikt, maar een heuse dubbeldekker. Weliswaar vanbinnen helemaal getransformeerd, maar vanbuiten net zo authentiek als vroeger. 

Mobiel restaurant

De Bus, wat de officiële naam is van de foodtruck, is 40 jaar oud en getransformeerd tot een ‘soort mobiel restaurant waar bijna 30 gasten in kunnen’. Hiermee is het de grootste foodtruck van Nederland. Bedenkers Martin Altena (28) en Bryan Botter (25) kwamen op het idee voor De Bus nadat ze door corona plots thuis kwamen te zitten. Voor de lockdown waren ze beiden werkzaam in de horeca, de een als manager en de ander als fotograaf.

Locatie

Gelukkig hoef je niet helemaal de stad uit om de foodtruck te bewonderen. Je vindt hem namelijk tegenover het Stadsstrand, aan de Oosterhamrikkade 2Z. Van donderdag tot maandag kun je hier terecht voor gezond comfort food van diverse lokale producten. Geïnspireerd op de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken, vind je er diverse gerechten zoals taco’s en hamburgers. Dit klinkt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens hartstikke gezond. Zo gebruikt het restaurant voor de smashburgers geen vet of olie. Dat is nou verantwoord genieten!

Scherpe prijs

Enne, ondanks dat Groningen een studentenstad pur sang is, is iedereen welkom bij de dubbeldekker. “Er wonen in Groningen veel studenten, maar wij willen graag iedereen aanspreken. Vandaar dat we ons eten voor een scherpe, eerlijke prijs verkopen”, aldus eigenaar Martin.

Lees ook: Kerstliefhebbers opgelet: hier kun je de ultieme kerst high-tea doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Sikkom | Beeld: Unsplash, Jermaine Ee