Jaimy Boer

Je hebt er maar één apparaat voor nodig

Niets is lekkerder dan een luchtig roerei. Helaas lijkt dit een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, want je moet er wel de juiste dingen voor doen. Zo wordt er vaak gezegd dat je eerst de eiwitten zou moeten kloppen en daarna pas de eidooiers er doorheen. Gelukkig lijkt er een methode te zijn die én weinig moeite kost én het heerlijkste roerei maakt. We leggen het je uit! 

Melkschuimer

Het geheim zit ‘m in de apparaten die je gebruikt. Voor een luchtig roerei heb je namelijk helemaal niet zoveel poespas nodig. Het enige dat je nodig hebt is een melkschuimer. De melkschuimer werd vroeger heel veel gebruikt om melk op te schuimen voor een lekkere latte koffie of cappuccino. Door de komst van de melkopschuimkannetjes was deze tool overbodig, maar nu kun je hem weer uit de kast halen. Hij werkt namelijk ontzettend goed bij het maken van een luchtig roerei.

Zo maak je een luchtig roerei met een melkschuimer:

  • Breek 2 of 3 eieren in een hoge kom.
  • Schuim met de melkschuimer de eieren voor ongeveer anderhalve minuut tot ze egaal geel zijn en er een royale schuimlaag is.
  • Verhit de pan met wat boter of olie boven middelhoog vuur.
  • Giet de eieren in de pan, vouw heel voorzichtig een paar keer om met een siliconen spatel. Voeg wat zout en peper toe terwijl de eieren garen.
  • Eet smakelijk!

Handig om te weten

Duurt het langer dan een minuut voordat de eieren de pan in gaan? Schuim ze dan nog een keer goed op met de melkschuimer. Het is belangrijk dat er meer schuim te zien is dan vloeibaar eimengsel. Je zult merken wat voor verschil dit kan maken!

Lees ook: Handig: ook deze 10 etenswaren kun je in de vriezer bewaren

Dit artikel nog een keer lezen? Bewaar het op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Unsplash, Amirali Mirhashe