19 april 2018
Sabine

Met deze tips ben je sneller van dat nare gevoel af

Op sommige dagen werk je voedsel naar binnen waarvan je weet dat je maag het eigenlijk niet zo leuk vindt. Het gevolg? Je maag is van slag en je spendeert meer minuten op de wc dan je zou willen. Wil je je je maag gerust stellen? Eet dan de volgende voedingsmiddelen.

Bananen

Waar je maag sowieso blij van wordt is van een banaan. Volgens Julie Upton, oprichter van Appetite for Health, zijn bananen makkelijk te verteren en ze irriteren de maag niet. Daarnaast bevatten bananen veel vezels en dit zorgt ervoor dat je lichaam zich makkelijker kan herstellen wanneer je diarree hebt (gehad).

Wit brood of crackers

Als je maag van streek is, klinkt het niet heel aantrekkelijk om te eten. Echter kun je de situatie hierdoor soms juist verergeren. Er is dan namelijk niets in je maag dat het zuur kan absorberen. Probeer daarom een broodje te eten of wat crackers.

Havermout

Volkorenproducten stellen je maag gerust en het verkleint de kans op darmproblemen, dit komt door de vezels in volkorenproducten. “De vezels uit havermout zuigen water in het spijsverteringskanaal en verplaatsen voedsel door uw lichaam” vertelt Jaclyn London, voedingsdirecteur bij Good Housekeeping Institute.

Zoete aardappel

Zoete aardappel is rijk aan calcium, magnesium én potassium. Wat deze stoffen met elkaar gemeen hebben? Ze gaan allemaal dat opgeblazen gevoel tegen doordat het sodium in je lichaam balanceert.

Gember

Last van je maag? Een beetje gember door je thee doet wonderen. Verscheidene onderzoeken hebben al aangetoond dat het helpt tegen misselijkheid en overgeven. Om die reden wordt het vaak ook aangeraden aan zwangere vrouwen die last hebben van ochtendmisselijkheid, zo weet Julie Upton. 

Water

Hoewel iedereen het waarschijnlijk wel weet, willen we deze toch nog even extra benoemen: drink genoeg water. Het is ontzettend belangrijk om goed gehydrateerd te blijven wanneer je maag van slag is. Op deze manier ben je het snelst van de slechte stoffen in je lichaam af.

Lees ook: Drink dit drankje voor je gaat slapen en reinig je darmen compleet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!  

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay