19 april 2018
Sabine

Een verantwoorde snack die ook nog eens heerlijk is

Als je olijfolie gebruikt om mee te koken, zal je eten niet per se naar olijven smaken. Velen zien dit als een pluspunt, want niet iedereen kan de smaak van olijven waarderen. Best jammer, want olijven zijn hartstikke goed voor je. Hou je wel van de groene of zwarte lekkernij? Of ben je bereidt ze te leren eten? Dan word je heel blij van dit artikel, want olijven zijn toch best wel wondervruchten.

Een aantal redenen waarom je vaker olijven moet eten. 

Het verlaagt je cholesterol

Caloriearm zijn olijven niet, maar ze bevatten wel veel goede vetten. De vetten in de vrucht zorgen ervoor dat slecht cholesterol wordt verlaagd en goed cholesterol blijft op peil.

Het verbetert je bloedcirculatie

De plantaardige verbindingen in olijven kunnen de productie van stikstofoxide verbeteren. Klinkt vaag, maar is wel goed voor je. Wanneer de productie hiervan verbetert, wordt de bloedtoevoer naar het weefsel ook verbeterd. En dat wil je, aangezien een goede bloedcirculatie ervoor zorgt dat je een betere conditie hebt en het risico op chronische ziekten wordt zo verminderd.

Het is goed voor je botten

Wil je iets eten wat smakelijk is en goed voor je botten? Dan doe je er goed aan om wat olijven te eten. De polyfenolen in de kleine vruchten zijn goed voor de dichtheid van je botten. Bovendien is aangetoond dat een mediterraans dieet de kans op botbreuken bij ouderen vermindert.

Olijven zorgen voor een vullend gevoel

Je verwacht het misschien niet, maar olijven zijn rijk aan vezels. Als je de olijven eet als snack, heb je al snel 15 procent van de aanbevolen hoeveelheid vezels binnen. Probeer je zo weinig mogelijk zout te eten? Dan kun je beter niet te veel olijven eten, koken met olijfolie is dan verstandiger.

Olijven helpen andere stoffen beter op te nemen

Je kunt nog zo gezond eten als je wilt, als je lichaam het niet opneemt heb je er niet zoveel aan. De antioxidanten in groenten en fruit kunnen het beste door je lichaam worden opgenomen als je goede vetten eet, zoals de vetten in olijven. Een beetje olijfolie over je salade schenken kan al helpen.

Lees ook: Lunchtip: zo maak je supermakkelijk gevuld stokbrood met olijven en kaas!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay