17 april 2018
Sabine

Maar of iedereen het lekker vindt…

Of je nu vrijgezel bent of niet: de meesten zijn weleens op een date geweest. Hoe leuk degene die tegenover je zit ook is, soms is dat hele gebeuren best lastig. Heb je soms het idee dat je net te kritisch kijkt naar je date? Dan moet je dit eten eens een kansje geven.

Vrouwen vonden mannen daarna 20 procent knapper dan eerst.

Eten

Uit eten gaan op een eerste date vinden sommigen wat lastig. Je wilt niet dat pastasaus langs je kin naar beneden druipt en sushi eten met die stokjes is ook een uitdaging op zich. Toch is het niet verkeerd om naar een restaurant te gaan en daar een pittig gerecht te bestellen. Uit onderzoek van St. Cloud State University in Minnesota blijkt dat vrouwen mannen knapper vinden nadat ze pittig hebben gegeten.

Tegenovergesteld effect

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen hun date 20 procent knapper vonden na het eten van pittig voedsel. Het tegenovergestelde kon echter ook bewerkstelligd worden. Vrouwen die zoete snacks aten, vonden de mannen juist minder knap. Dit komt doordat je hersenen onbewust een bepaalde associatie in de hersenen maken. Aan het onderzoek namen 87 vrouwen deel die een zoete, pittige of flauwe snack aten. 

Lees ook: Zo zorgt Gordon Ramsay dat hij altijd een goede tafel in een restaurant heeft

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Pexels