Eindelijk een antwoord op die brandende vraag over het randje

Iedereen drinkt ‘s ochtends een andere soort koffie. Nespresso, Dolce Gusto, Senseo of een bakje good old filterkoffie? Ben jij lid van club filterkoffie, dan heb je je vast wel eens afgevraagd waarom dat randje aan het koffiefilter zit. 

Wij hebben daar nu eindelijk het antwoord op.

Koffiedik
Om filterkoffie te zetten heb je natuurlijk een koffiefilter nodig om het koffiedik te scheiden van de koffie. Dit filter is uitgevonden door de uit Dresden afkomstige vrouw Melitta Bentz, die hier op 8 juli 1908 patent voor verkreeg. Zij kwam op het idee omdat zij zich ergerde aan koffiedik in de kopjes. Hierop bedacht ze een papieren filter, gemaakt van een vloeipapier uit een schoolschrift van haar zoon, dat zij in een metalen schaaltje legde waarin zij gaatjes had geprikt. Toen zij daarop complimenten van haar dameskransje kreeg, besloot zij patent aan te vragen. Nog datzelfde jaar startte zij een onderneming. En het koffiefilter zoals wij dat kennen was geboren!

Proppen
Nu proppen de meeste mensen het filter gewoon in het apparaat en hierdoor lijkt het soms alsof het filter te groot is. Niets is minder waar, we doen het massaal verkeerd! Ooit bedacht waarom er een randje op het koffiefilter zit? Met dat geribbelde randje kun je het koffiefilter netjes vouwen zodat-ie wel past in je apparaat. Dat staat meestal netjes uitgelegd op de achterkant van de verpakking, maar wie leest dat nou nog? Jouw koffiefilter past voortaan altijd perfect in je koffiezetapparaat!

Naast dat randje heeft het koffiefilter nog meer handige eigenschappen waar wij niks vanaf wisten. Lees op de volgende pagina de allerhandigste trucjes die het leven net dat beetje makkelijker maken