Ingrediënten
  • 350 ml bouillon met rundvlees (pot)
  • 600 extra fijne tuinerwten (diepvries)
  • 450 gr kruimige aardappelen
  • 2 runderrookworsten
  • 20 gr platte peterselie
  • 500 gr erwtensoepgroente
Robby
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 ml bouillon met rundvlees (pot)
  • 600 extra fijne tuinerwten (diepvries)
  • 450 gr kruimige aardappelen
  • 2 runderrookworsten
  • 20 gr platte peterselie
  • 500 gr erwtensoepgroente

Lekkere snert maken hoeft geen dag te duren!

Erwtensoep is één van onze de vele geneugten die het kouder wordende weer met zich meebrengt. Iedereen heeft wel een eigen manier om het te maken, het enige dat deze recepten gemeen hebben is dat je er úren mee bezig bent.

Dat hoeft dus helemaal niet! Deze variant is in minder dan een halfuur klaar en smaakt er niet minder lekker om. Wel de lusten, niet de lasten zullen we maar zeggen! Ook heb je er maar een paar ingrediënten voor nodig, ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee dus. De keuken wordt geen enorme bende, je houdt nog tijd over voor jezelf en je hebt ook nog eens een heerlijke authentieke erwtensoep op tafel staan. Wat wil je nog meer?

Zeef de bouillon boven een pan en bewaar het vlees apart in een kom. Verdun vervolgens de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de erwten toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten koken alvorens je het pureert met een staafmixer. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook d rookworst in plakjes en de peterselie fijn. Voeg de aardappelen samen met de soepgroente toe aan de soep en kook dit ongeveer 15 minuten op laag vuur. Meng de laatste 5 minuten het rundvlees en de rookworst toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel over soepkommen en maak af met peterselie!

Beeld: Videostill