Maayke
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram/6 stuks croissantdeeg in blik
  • 6 chocolade paaseitjes
  • 1 ei, geklutst

Simpele chocolade croissants gemaakt van paaseieren

Nu de paasdagen weer voorbij zijn, kan het natuurlijk zijn dat al die lekkere paaseitjes al lang op zijn. Maar ben je dit jaar een beetje doorgeslagen met de aankoop van paaseieren? Dan hebben we het perfecte recept voor je! Want waarom zou je niet van de overgebleven paaseieren deze heerlijke croissantjes van maken?

Zo maak je het:

  • Leg de avond voor het bereiden van de croissants de chocolade paaseitjes in de vriezer.*
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd langs de stippellijn het deeg in 6 gelijke stukken.
  • Leg per croissant in het midden een (bevroren) chocolade paasei.
  • Rol de croissants op en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Let op dat er geen opening te zien is in de croissants.
  • Smeer met een kwast de croissants in met het geklutste ei.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de croissants 15 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Geniet ervan!

* Door de paaseieren een nacht van te voren in te vriezen, voorkom je dat ze te snel smelten in de oven. Dit kan ervoor zorgen dat de chocolade uit de croissants loopt tijdens het bakken.

Lees ook: Kaasliefhebbers opgelet! Deze kaas past het beste bij jouw sterrenbeeld

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: All Day Every Daisy | Beeld: videostill, YouTube Gemma Stafford