18 mei 2018
Tjitske

In deze restaurants dineert de koningin van Engeland

Wil jij je ook wel eens in koninklijke sferen wanen? Je moet wellicht even diep in de buidel tasten, maar dan heb je wel een bord voor je neus dat goed genoeg is voor the Queen. Meestal eet koningin Elizabeth thuis, ze heeft tenslotte een persoonlijke chef die haar eten klaarmaakt, maar het komt toch nog wel eens voor dat ze buiten de deur eet. Dit zijn de restaurants die ze goed genoeg acht voor haar koninklijke smaakpapillen.

Voeding

Over het algemeen eet de koningin van Engeland gewoon in haar bescheiden stulpje, Buckingham Palace. Volgens haar voormalige chef is ze niet bepaald een fijnproever en eet ze het liefst simpel eten. Zo ontbijt ze gewoon met een stuk toast en wat cornflakes. Haar man prins Philip is wel een foodie, hij kan de hele dag wel over eten praten. Als de koningin toch zin heeft in een avondje uit, kiest ze een van de volgende restaurants.

Bellamy’s

Deze Franse brasserie in hartje Londen werd in 2004 opgericht. De koningin van Engeland ontdekte het lekkere eten en komt er sindsdien graag. Ze bestelt er het liefst kaviaar met een mousse van gerookte paling. Chique!

Claridge’s

Claridge’s heeft een prachtige balzaal in Art Deco-stijl. Het pand is historisch, maar het menu is erg modern.

The Dorchester

De koningin komt al jarenlang graag in the Dorchester. Zelfs toen ze nog een prinses was (lang geleden, ze zit immers al 66 jaar op de troon!) kwam ze hier al. The Dorchester heeft maar liefst drie Michelinsterren, dus als je hier wilt eten zal je niet goedkoop uit zijn.

The Goring

Voor het heerlijke eten van the Goring hoeft koningin Elizabeth niet ver: het ligt om de hoek van Buckingham Palace. Ze komt hier graag voor de lunch, waarbij ze haar lievelingsgerecht ‘Eggs Drumkilbo’ bestelt. Dit gerecht bestaat uit hardgekookte eieren met kreeft en garnalen.

The Ivy

The Ivy is een echt hotspot in Londen, want hier worden regelmatig celebrities gespot. Tja, wat goed genoeg is voor de koningin van Engeland is ook goed genoeg voor beroemde mensen. The Ivy is erg modieus en hip.

The Ritz

Natuurlijk mag the Ritz niet in dit rijtje ontbreken, het is tenslotte een klassiek hotel. De koningin is zelf zo verzot op deze plek dat ze er ieder jaar haar verjaardag viert. Dan moet het wel goed zijn! Ze bestelt er graag een glaasje champagne. Konden wij onze verjaardag maar zo vieren…

Lees ook: Dit is wat Kate Middleton op een dag eet

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Videostill YouTube