01 september 2022
Jasmijn

Wij zijn reuzebenieuwd!

Het ontdekken van een nieuwe snack is altijd een feestje. Heb jij al eens van de mitraillette gehoord? De Vlaamse frituursnack is begonnen aan een opmars, dus wie weet zien we hem binnenkort wel overal. Als we onze zuiderburen moeten geloven, is het in elk geval een aanrader!

Afkomstig uit België

De mitraillette is een Belgische frituursnack, die in Brussel is ontstaan. De naam is geïnspireerd op het gelijknamige machinegeweer, waarbij het broodje ‘het wapen’ zou zijn en de friet ‘de munitie’. Een mitraillette bestaat uit een half stokbrood, friet, vlees in grove stukken (frikandel, hamburger of kebab) en één of meerdere sauzen. Soms worden er ook nog groenten aan toegevoegd, zoals bij het voorbeeld hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jorrit & Sofie (@lekkerensimpel)

Nog niet overal

Hoewel het idee voor de mitraillette dus uit België komt, is de snack ook in Frankrijk populair. Daar staat hij bekend onder de naam ‘Américain’. Het is in feite de Belgische vorm van een patat kapsalon, op een broodje. Je kunt hem in België inmiddels bij de meeste snackbars en kebabzaken bestellen. In Nederland staat hij wat minder vaak op de menukaart: je moet ervoor afreizen naar snackbars in het Zuiden of naar ‘Vlaamse’ patatzaken in grote Nederlandse steden.

Gauw een keer proberen

Wij zijn reuzebenieuwd naar deze Belgische snack. De combinatie brood en friet is zwaar, maar klinkt zeker niet verkeerd. Tegen gefrituurd eten en een extra sausje zeggen we bovendien nooit nee. Weer eens een keer wat anders dan de reguliere kapsalon en het vult nog goed ook! Wanneer ga jij er eentje halen?

Lees ook: Hilarisch: deze bijzondere snacknamen moet je kennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Pixabay, Instagram Lekker en Simpel