Redactie Kookfans

Van een ‘patat kernoorlog’ tot een ‘rupsband met modder’

Een simpele ‘patat met’ kennen we allemaal. Over een ‘speciaal’ kunnen we eindeloos discussies voeren (Curry of ketchup? Uitjes of geen uitjes?). Maar heb je weleens gehoord van een ‘patatje troep’ of ‘kernoorlog’? Of een ‘broodje open been’, een ‘rupsband met modder’, of een ‘broodje geramde rat’? Wij zetten een paar van de meest bijzondere snacknamen voor je op een rijtje.

Bijzondere patatjes

Naast een patatje met, patatje oorlog en een patatje joppie, valt er volop te variëren met je friet. Ken je bijvoorbeeld het patatje kernoorlog al? Deze gaat op sommige plekken in het land ook door het leven als de patat revolutie of patat ziekenhuis: friet met mayo, curry, saté, én ui. Dit komt wel wat in de buurt van de patat troep of patat rotzooi: een lading friet waar gewoon allerlei verschillende sauzen overheen geknald zijn.

Broodje bestellen?

Mocht je een beetje uitgekeken zijn op het klassieke broodje bal, dan kun je een keer een broodje open been overwegen. Klinkt niet zo smakelijk, maar een broodje frikandel gaat er gewoon goed in, toch? Een andere populaire snack is het broodje schoenzool: een Mexicano op een broodje zonder pindasaus. En als je toch liever iets vertrouwds kiest, dan kun je altijd nog gaan voor een bal met de pet op: een broodje bal met een lekkere klodder mayo erover.

Onsmakelijk

Niet alle namen van snacks zijn even goed voor de eetlust. Een trekkerband met stront, of een rupsband met modder? Uh, no thanks! Maar eigenlijk refereren deze namen gewoon naar een lekkere Mexicano met pinda- of satésaus. Een broodje geramde rat zouden we ook voor passen, terwijl een broodje tartaar juist prima klinkt, toch? Tja, we houden er wat bijzondere snacktradities op na met z’n allen…

Lees ook: Recept: gefrituurde chili knoflook bloemkool

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Favorflav 1, 2 | Beeld: iStock