19 juli 2021

Ga je ze kopen?

Goed nieuws voor alle zoetekauwen! Je hoeft namelijk niet meer tot december te wachten om een lekkere kruidnoot te eten. De eerste kruidnoten zijn namelijk al gespot, en dat betekent dat we weer aan de slag kunnen met heerlijke bakrecepten. Lees gauw verder.

De eerste winkel

De supermarkt waar je nu al de smakelijke kruidnoten kunt kopen, vind je bij de Jumbo in het Overijsselse Goor. Dit bevestigt een medewerker van de supermarkt. Dit is niet de eerste keer dat de Jumbo als eerste de kruidnoten naar de schappen haalt. Voorgaande jaren waren ze namelijk ook al de eerste winkel die ze hadden. Jum!

Het bewijs

Geloof je het nog niet? Twitteraar Jannes Klaassen deelt een foto met het bewijs. In de supermarkt kun je een zak van 500 gram kopen voor 1,99 euro. Wat een koopje!

Kruidnoot of pepernoot?

Er is nog steeds een discussie gaande of het pepernoten of kruidnoten zijn. Gelukkig hebben we het verlossende antwoord. Volgens de Dikke van Dale is pepernoot een synoniem van kruidnoot, dus beiden worden goedgekeurd. Toch is er volgens bakkers een te groot verschil tussen de twee. Kruidnoten zijn namelijk de bruine halfronde brosse koekjes met speculaaskruiden. Pepernoten zijn een stuk hoekiger en smaken naar anijs. We zeggen voortaan wel kruidnoot.

Recepten

Of je nu al naar de supermarkt rent om een zakje te bemachtigen of wacht tot de zomer voorbij is, we hebben alvast een paar heerlijke recepten verzameld waarbij de bruine rakkers een hoofdrol spelen. Van een kruidnotencake met amandelschaafsel en witte chocolade tot kruidnoten chocoladetruffels: we kunnen niet wachten om deze overheerlijke recepten weer te maken!

Ook lekker: Cheesecake met kruidnoten en zoute karamel

Dit artikel nog een keer lezen? Bewaar het op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Pexels