Wist je dit al?

Een vriezer is de beste vriend van alle smulpapen en lekkerbekken. Je kunt er namelijk een hoop in bewaren: van ijsjes tot vlees en natuurlijk etensresten. Maar wist je dat je vriezer ook andere voedselwaren kan bewaren? We noemen ze voor je op! 

1. Rauwe eieren

Wanneer je je eieren nog langer wilt bewaren, dan kun je ze het beste in de vriezer stoppen. Haal ze daarvoor wel uit de schaal en kluts ze even goed, anders worden ze korrelig.

2. Gekookte mosselen

Het is zonde als je na al dat harde werk de overige gekookte mosselen moet weggooien. Stop ze daarom in de vriezer. Tip: haal ze uit de schelpen en je kunt ze tot wel 6 maanden bewaren.

3. Avocado

Rijpe avocado’s over? Halveer ze, verwijder de pit en stop ze in een diepvrieszakje. Zuig eerst de lucht eruit met een rietje en ze kunnen de vriezer in.

4. Kaas

Ook kaas kan in de vriezer. Dit geldt overigens alleen voor harde kazen. Zachte kazen als ricotta of chèvre kun je het beste bewaren in de koelkast.

5. Bloem

Als je een geopende pak bloem hebt, wil je niet dat er allemaal beestjes in gaan zitten. Stop de bloem daarom in een luchtdichte bak en vries het in. Zo kun je het voortaan meteen gebruiken en is het gegarandeerd beestjesvrij.

6. Roomboter

Zelfgemaakte roomboter of kruidenboter kun je in stukken snijden en in de vriezer doen. Of doe ze in een ijsblokjesvorm! Even zacht laten worden en je kunt de boter zo weer gebruiken.

7. Zelfgemaakte jam

Niets is lekkerder dan zelfgemaakte jam. Toch lukt het ons altijd om te veel te maken, waarna je de helft moet weggooien. Stop de jam voortaan in een vriesbakje en vries het in. Zo kun je het nog een jaar lang bewaren.

9. Bouillon

Heb je bouillon over? Schenk het over in een maatbeker en vul daarmee voorzichtig een ijsblokjesvorm. Hiermee heb je voortaan altijd handige smaakmakers die je zo in de pan kunt gooien.

10. Pizza

Een diepvriespizza ligt waarschijnlijk al in je vriezer, maar een verse pizza kan ook goed in de vriezer bewaard worden. Stop de punten (of stukken) in een zak, knoop deze strak dicht en leg in de vriezer. De pizza blijft heerlijk vers en smaakt net zo lekker!

Lees ook: Oeps! Zolang mag je restjes in de koelkast en vriezer bewaren

Dit artikel nog een keer lezen? Bewaar het op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Pexels