18 juni 2021
Jaimy Boer

Plantaardig en eiwitrijk eten is nog nooit zo makkelijk geweest

Ondertussen is het algemeen bekend dat een dagje minderen met vlees heel goed is voor het milieu. Het schap met vleesvervangers groeit met de dag en zijn er een hoop alternatieven die je naast je aardappeltje en sperzieboon kunt leggen. De plantaardige food startup GREENFORCE lanceert vandaag in Nederland haar nieuwste product en zorgt daarmee voor een revolutie in de voedingsindustrie. 

Plantaardig vlees

Het geheim van GREENFORCE zit hem in plantaardig vlees in poedervorm. Want plantaardig vlees is wél goed voor onze planeet. Voeg alleen wat water toe, en je kunt je eigen gehaktbal, schnitzel of burger maken. De poeders zitten vol met erwteneiwit én heeft de onmiskenbare smaak van vlees.

Eiwitten

Een eiwitrevolutie staat ons in de toekomst te wachten. Door een groeiende populatie is het namelijk niet meer mogelijk om eiwitten enkel uit dierlijke producten te halen. En eiwitten zijn nodig voor een gezonde voeding. Daarnaast heeft de vleesproductie geen gunstig impact op het klimaat en zijn er nog steeds dieren die leiden door de hoge vraag naar vlees en kip. GREENFORCE zegt hierover: “We kunnen er niet meer om heen, een plantaardig dieet is dé toekomst.” Met de producten van GREENFORCE steek je elk gerecht eenvoudig in een plantaardig en eiwitrijk jasje.

Gemak in de keuken

De producten zijn vrij van conserveringsmiddelen, soja, smaakversterkers en lactose. Doordat je zelf kunt bepalen hoeveel poeder je gebruikt, heb je geen last van voedselverspilling. Ze hoeven niet in de koeling, hebben een hersluitbare verpakking en zijn duurzaam. Ook de verzending is vriendelijk voor de planeet, en wordt het klimaatneutraal verzonden. Lekker bezig, GREENFORCE!

Verschillende smaken

Je hebt de keuze uit verschillende plantaardige producten, zoals veganistische burgers, veganistisch gehakt, veganistische schnitzels en veganistische gehaktballetjes in Zweedse stijl. Voeg er een uitje, kappertje of specerijen aan toe en wees een topchef in je eigen keuken. Maak bijvoorbeeld een lekkere pasta bolognese, gehaktballen zoals oma het altijd maakte of een smakelijk broodje hamburger. Met een zakje thuis ben je altijd voorbereid!

Koop de producten van GREENFORCE nu op hun website.

Lees ook: Bier drinken en het klimaat redden? Het kan met dit nieuwe biertje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: GREENFORCE | Beeld: GREENFORCE