09 augustus 2018
Maayke

Wat een misleiding!

Het lijkt wel of er steeds meer en meer ideeën op de markt komen voor de vegetariërs. De vegaburgers, steaks en worstjes binnen alsmaar meer op echt vlees lijken. Zeker geen slecht idee voor het milieu natuurlijk om hopelijk in de nabije toekomst hierdoor steeds minder vlees te produceren. Maar deze chef-kok van ‘Ducks Eatery’ in New York heeft wel iets héél bijzonders voor zijn vegetarische gasten ontwikkeld. 

Wie denkt een echte steak te zien heeft het goed mis, want dit is toch echt een watermeloen!

Watermeloen

Chef-kok, Will Horowitz heeft het internet op z’n kop gezet. Voor zijn vegetarische gasten in zijn restaurant heeft hij de zoete watermeloen zo bereid dat het bijna niet van een echte steak te onderscheiden is. Het bijzondere gerecht werd gefilmd en ging vervolgens het hele internet over. De watermeloen ziet er zo mals en sappig uit dat we er spontaan honger van krijgen!

De bereiding

Hoe de Amerikaanse chef-kok dit voor elkaar krijgt? Ook dit deelt hij op zijn Instagram-pagina. Eerst verwijdert hij de schil van de watermeloen en vervolgens laat hij ‘m vier dagen marineren in speciaal as om mee te koken en verschillende kruiden. Hoewel dit misschien niet smakelijk klinkt, schijnt de meloen volgens de gasten zeer smaakvol te zijn. Na de marinade moet de watermeloen acht uur lang roken en garen. Al deze tijd en moeite is niet voor niets geweest, aangezien de chef-kok er wereldberoemd mee is geworden.

‘Nep-biefstuk’

Een voorproever deelt zijn ervaringen over het gerecht in een video en hij lijkt erg enthousiast over de ‘nep-biefstuk’ te zijn. “Je wordt in de maling genomen omdat je een sappig stukje vlees denkt te eten. Het smaakt zout en gerookt. Maar daarna proef je het zoete van de watermeloen.”

Lees ook: Gadver! Man neemt per ongeluk hap van dode kikker in salade

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lindanieuws, Foodbeast | Beeld: videostill, Facebook