10 augustus 2018
Maayke

Belangrijke voedselwaarschuwingen Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn roept per direct twee producten terug naar de winkels. Onder andere de AH Kropsla wordt per direct uit de groenteschappen gehaald. In de kroppen sla die vanaf 2 augustus zijn verkocht, is salmonella aangetroffen. Consumenten worden door de supermarkt opgeroepen om de AH Kropsla terug te brengen naar een Albert Heijn-filiaal. 

De Albert Heijn deelt deze waarschuwingen op de site.

AH Kropsla

In de sla is salmonella aangetroffen. Deze bekende en beruchte ziekmakende bacterie komt voornamelijk voor in rauwe dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en op rauwe groente, kiemgroente en fruit. Jonge kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, personen met een slechte weerstand en bejaarden worden sneller ziek na een besmetting met salmonella. Albert Heijn waarschuwt dat het consumeren van de AH Kropsla mogelijk een gevaar kan vormen voor de gezondheid.

Albert Heijn salmonella

Mug cake Chocolade van Dr. Oetker

Niet alleen de AH Kropsla, maar ook ‘Mug cake Chocolade’ van het merk Dr. Oetker wordt per direct teruggeroepen. De fabrikant heeft een probleem ontdekt bij dit product met houdbaarheidsdatum 05-2019. Ook in een beperkt aantal van deze producten is de schadelijke bacterie salmonella aangetroffen. De supermarkt waarschuwt voor mogelijke maag- en darmklachten na besmetting met deze bacterie. Uit voorzorg haalt Albert Heijn producten met de genoemde houdbaarheidsdatum terug naar de winkels. Geadviseerd wordt om dit product niet te consumeren. In alle overige Mug Cake varianten is geen besmetting gevonden. Hiervoor geldt dat deze volledig veilig zijn.

Albert Heijn salmonella

Zowel voor de AH Kropsla als voor de Mug cake, krijgen de consumenten bij inlevering van de producten in de winkel het aankoopbedrag terug. Het product van Dr. Oetker mag ook kosteloos opgestuurd worden naar:

Dr. Oetker Consumentenservice
Antwoordnummer 7204 – 3800 TE Amersfoort.
Vermeld daarbij uw naam, woonplaats en IBAN rekeningnummer.

Lees ook: Een ei met een groene eidooier, kun je die eigenlijk nog wel eten?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Bron: Albert Heijn | Beeld: Beeldbank Albert Heijn