Waarschijnlijk heb jij ook weleens de volgende producten ingevroren

De vriezer is een ontzettend handig huishoudhulpje als je ergens te veel van hebt gemaakt of gekocht. Hup, de vriezer in en je kunt het er later weer uithalen en klaarmaken. Ideaal. Tenminste, dat geldt alleen als je de juiste producten invriest. Deze producten kun je bijvoorbeeld beter niet in de vriezer bewaren.

Komkommer

Komkommer is erg waterrijk en bevriest makkelijk. Het ontdooien daarentegen is niet zo ideaal. Een komkommer wordt namelijk slap en drassig als je het ontdooit. Hetzelfde geldt voor watermeloenen, sinaasappels, mandarijnen en ander sappig fruit.

Kliekjes pasta

Ook macaroni of een andere pasta wordt er niet lekkerder op als je het in de vriezer bewaart. Het is heus niet zo dat het slecht is voor je gezondheid, maar je smaakpapillen vinden het waarschijnlijk minder prettig. Het zetmeel in de pasta zorgt ervoor dat de saus dik wordt. Het zetmeel verliest alleen zijn verdikkende werking als je het invriest. Als je de pasta dan ontdooit, eindig je met een waterige saus.

Gefrituurd voedsel

Dat knapperige laagje dat om je kip nuggets zit? Die is niet zo knapperig meer als je het bevriest en ontdooit. Knapperig, gefrituurd voedsel trekt vocht aan. Als je het dan ontdooit, eindig je met drassige snacks.

Melk

Je kunt melk wel in de vriezer bewaren, maar je hoeft het niet voor het gemak te doen. Als je melk bevriest, kan het erg klonterig worden als je het weer ontdooit. Je kunt de melk dan alsnog wel gebruiken voor het koken, maar in dat geval kun je de melk het beste een dag in de koelkast laten ontdooien.

Zachte kazen

Ook zachte kazen zoals geitenkaas, feta, roomkaas en ricotta kun je beter niet invriezen. Als je ze daarna ontdooit, vallen ze namelijk uit elkaar.

Bier

Sommigen stoppen weleens bier in de vriezer, zodat het sneller koud is. Het is alleen niet aan te raden. De kans is groot dat je eindigt met een dood biertje.

Lees ook: Handig: op deze 3 manieren kun je kip het beste ontdooien

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash – Bozhin Karaivanov