Roos
60 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak Oreo-koekjes
  • 225 gram roomkaas
  • 320 gram chocolate chips
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 225 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels melk
  • Eetbare vloeistof (3 kleuren of meer)

Een feestje om te zien én te eten

Met het paasweekend voor de deur is het tijd om eens flink uit te pakken. Niet alleen met een heerlijk paasontbijt, maar ook met een aantal lekkere snacks. Dit jaar geen eieren verven, maar paastruffels maken. Geloof ons: hier ga je een stuk gelukkiger van worden. 

Aan de slag:

  • Vermaal de Oreo-koekjes in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Stop de koekjes dan in een stevige, schone zak en sla fijn met een deegroller. Zorg dat de koekjes goed fijngemalen zijn.
  • Meng de vermalen Oreo-koekjes met de roomkaas en roer goed door.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak met een ijsschep mooie bolletjes van het Oreo-mengsel. Leg deze naast elkaar op de bakplaat en plaats vervolgens voor 30 minuten in de koelkast.
  • In een magnetron bestendig kommetje voeg je de kokosolie en chocolate chips samen. Verwarm voor 30 seconden in de magnetron, tot de chocolade gesmolten is. Roer vervolgens goed door.
  • Dip de Oreo-balletjes één voor één in de gesmolten chocolade en leg terug op de bakplaat. Plaats de bakplaat vervolgens voor 20 minuten in de koelkast.
  • Meng in een klein kommetje de poedersuiker, ahornsiroop en melk. Verdeel dit mengsel over vier verschillende kommetjes. Voeg in elk kommetje een andere kleurstof toe.
  • Het feest kan beginnen! Het is nu tijd om de eieren te versieren. Tip: doe de mengsels in kleine spuitzakjes. Zo kun je de eieren het beste versieren. Leg vervolgens nogmaals 15 minuten in de koelkast.
  • Genieten maar!

Lees ook: De 5 lekkerste recepten voor een paasbrunch

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish