25 januari 2021
Sanne

Met de repen wil het chocolademerk aandacht vragen voor een groot probleem

Was jij ook even in de war toen je deze repen van Tony’s Chocolonely zag? Dat snappen wij. Ze lijken namelijk sprekend op de iconische chocoladerepen die we allemaal kennen. Nu zijn we altijd blij als Tony’s weer met een nieuwe smaak komt, maar deze lookalike-repen zijn er niet zomaar. Het chocolademerk wil hiermee aandacht vragen voor een belangrijk onderwerp. 

Aandacht vragen

Met de opvallende limited edition-repen wil Tony’s Chocolonely aandacht vragen voor moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de chocolade-industrie. Waarom is dat nodig? De grootste chocoladebedrijven beloofden in 2001 al steun aan het zogenaamde Harkin-Engel Protocol, oftewel: een einde maken aan misstanden in de industrie. Helaas is er nu, twintig jaar later, nog maar weinig veranderd. Op cacaoplantages in West-Afrika werken nog steeds 1,56 miljoen kinderen en naar schatting zijn zo’n 30.000 mensen slachtoffer van moderne slavernij. 

Sweet Solutions 

Tony’s vindt dat er nu echt een einde aan moet komen, en daarom komt het merk in actie. De lookalike-repen zijn dan ook bedoeld als ‘Sweet Solutions’ voor een enorm probleem. Wanneer je de petitie tekent en een reep koopt, help je hieraan mee. De opbrengt van de repen gaat naar stichting 100WEEKS: een stichting die vrouwen in Afrika ondersteunt om uit armoede te raken door direct geld aan ze over te maken en ze financiële training te geven. 

Nieuwe smaken 

“Deze iconische repen vormen het gezicht van de hele industrie, die we hiermee willen aanspreken als geheel”, vertelt Tim van Tony’s Chocolonely. Zowel de wikkel als de smaken van de repen zijn geïnspireerd op bekende chocolade. Geïnspireerd inderdaad, want ze zijn toch allemaal nét even anders. Met een Tony’s sausje én natuurlijk tot stand gekomen volgens de vijf samenwerkingsprincipes van de chocolademakers. 

Nu verkrijgbaar

Wil je Tony’s steunen in hun actie tegen moderne slavernij en illegale kinderarbeid — of ben je gewoon benieuwd naar de nieuwe smaken? De Sweet Solution-repen zijn vanaf vandaag te koop bij Albert Heijn, Marqt, online bij de Bijenkorf en WAAR, op Schiphol en in Tony’s online chocoshop. Enne, je kunt maar beter snel gaan, want repen zijn er in een gelimiteerde oplage. 

Ook lekker: Dit is fantastisch: zo maak een cheesecake met Tony’s Chocolonely karamel zeezout!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube Tony’s Chocolonely