14 september 2022
Sanne

‘Vorig jaar hadden we echt miljoenen wespen’

André van Duin was gisteravond te gast bij De Avondshow met Arjen Lubach. Daar vertelde de presentator over het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt én onthult hij hoe het er achter de schermen aan toe gaat. 

Opnames

Momenteel zijn de opnames van het nieuwste seizoen Heel Holland Bakt in volle gang. “Elke vrijdag en zaterdag hebben we opnames”, deelt André. Met 16 graden en buien in het vooruitzicht, zullen de bakkers komend weekend veel regen op de tent horen kletteren. “Prettig voor de gebakjes, maar minder voor ons natuurlijk”, grapt de presentator. Van Duin weet echter maar al te goed dat het ook heel anders kan zijn. “We hebben ook vaak opgenomen met wel 35 graden, en dan zie je de gebakjes en de chocolade zo van het keukenblok aflopen. Dat is natuurlijk minder.”

Wespenplaag

Naast de weersomstandigheden zijn er ook andere dingen waar de bakkers last van hebben, zoals ongedierte. “Er zou een hele wespenplaag komen”, deelt André. Gelukkig is dat dit jaar niet gekomen, maar vorig seizoen was dat wel anders. “Vorig jaar hadden we echt miljoenen wespen, want we zijn natuurlijk erg aantrekkelijk voor wespen”, legt de presentator uit. “Het is alleen moeilijk om die wespen van de taarten af te houden, want die kan je niet wegslaan natuurlijk. Dat is zonde van de taart”, lacht hij.

Mislukte baksels

Al die opdrachten in Heel Holland Bakt worden natuurlijk verzonnen door Janny en Robèrt. André zegt er elke keer met ‘verbazing’ en ‘ontzag’ naar te kijken. “Wat ze elke keer maken en dat ze steeds weer iets nieuws kunnen verzinnen.” En als het misgaat? Dan wordt er niet ingegrepen of geholpen. “Nee, dat doen we juist niet”, zegt Van Duin.

“Een taart moet gebakken worden, en als hij dan uit de oven komen en hij valt uit elkaar, tja… Ik zeg altijd: mooier kun je het niet hebben”, vertelt hij lachend. “Maar het is natuurlijk voor de bakker verschrikkelijk wat er gebeurt, want die is daar de hele week mee bezig geweest.” Bakkers kunnen thuis namelijk een hele week oefenen met de opdrachten, voordat het in het weekend wordt opgenomen. “En thuis gaat het altijd goed natuurlijk.” Wij kijken nu al uit naar het nieuwe seizoen!

Lees ook: André van Duin doet grote onthulling over nieuwe seizoen Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: De Avondshow met Arjen Lubach | Beeld: © Roland J Reinders/MAX