Zijn de pannen echt zo fantastisch als het merk beweert?

Je hebt vast weleens de pannen van Le Creuset voorbij zien komen. De braadpan is een waar icoon op kookgebied, een heuse lust voor het oog en een fabelachtige blikvanger voor je keuken. Het is alleen zo jammer dat het aanschaffen van de braadpan een flinke hap uit je portemonnee neemt. Is de pan het echt waard? Wij vertellen je wat je moet weten voor je een exemplaar koopt.

Ook Hollywoodicoon Marilyn Monroe adoreerde de pannen en had een 12-delige set.

Er bestaan geen twee identieke pannen

De pannen worden gemaakt in een soort zandvorm. Wanneer de pan uit de vorm wordt gehaald, wordt de zandvorm weer afgebroken. De pannen worden daarna met de hand gladgemaakt en geëmailleerd.

De kleur heeft een betekenis

De klassieke Le Creuset pannen hebben een bruinrode kleur en die kleur hebben die pannen niet zomaar gekeken. De gietspecialist en emaillespecialist van het merk kozen in 1925 voor de eerste pan een feloranje kleur en noemden het Flame. Ze lieten zich inspireren door de heldere gloed van het gesmolten gietijzer.

Marilyn Monroe

We zeiden het net al kort, maar ook Marilyn Monroe was fan. De actrice was de troste eigenaar van een 12-delige Le Creuset set. Ze hield van koken en koos voor pannen in de kleur van vlammend geel. De kleur is momenteel niet meer leverbaar. De collectie van Marilyn werd overigens in 1999 verkocht voor 25.330 dollar op een veiling in New York.

De pannen zijn veelzijdiger dan je misschien denkt

We snappen allemaal dat je een soep of zelfs een hele kip kunt klaarmaken in de pan, maar we denken wat minder vaak aan het klaarmaken van een brood of een ovenschotel in de pan. Goed nieuws: het kan allemaal!

Le Creuset heeft een no-flaw policy

Die zogenoemde no-flaw policy houdt in dat de pannen geen fouten mogen bevatten. Om die reden wordt een pan door 15 verschillende mensen gecheckt voor die verkocht mag worden. Zo’n 30 procent wordt dan ook afgekeurd, omdat het toch niet perfect is. Gelukkig kunnen de meeste pannen dan weer gesmolten worden en worden ze opnieuw gemaakt.

Lees ook: 6 dingen die je nooit met een gietijzeren pan moet doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash