Albert Heijn komt met 70 nieuwe vega(n) producten

14 oktober 2020

Van plantaardige plakken tot mini frikandellen

Goed nieuws voor de vegetariërs en veganisten, of mensen die gewoon wat minder vlees willen eten: Albert Heijn komt dit najaar met nieuwe vegetarische en veganistische producten. Hiermee wil de supermarkt, zo zegt zij zelf, inspelen op het toenemend aantal flexitariërs. 

Beter voor milieu én gezondheid

“Een tijd lang had vlees de hoofdrol op ons bord en dat is de laatste jaren veranderd. Dat is goed nieuws, want vlees eten heeft een grotere impact op het milieu én op je gezondheid dan wordt gedacht. Als we wat vaker vegetarisch en plantaardig eten, kunnen we met elkaar flink wat van de CO2-uitstoot verminderen. Dat is beter voor de dieren én gezonder voor onszelf”, aldus Anita Scholte Op Reimer, directeur Kwaliteit & Duurzaamheid bij Albert Heijn.

Nieuwe vega(n) producten

Daarom komt de supermarkt dit najaar met zeventig nieuwe vegetarische en plantaardige producten van eigen merk. Van plantaardige plakken ‘kaas’ en ‘geraspte kaas’ en plantaardige spreads tot vegan vleeswaren zoals grillworst, gebraden kipfilet, frikandellen en boneless wings. Wanneer de producten precies in de schappen liggen, is nog niet bekend. Wij zijn wel reuze benieuwd!

Lees ook: Goed nieuws voor vegetariërs: Jumbo komt met 42 nieuwe vegaproducten

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Albert Heijn| Beeld: Unsplash