Wij kijken uit naar het lampionnetje lopen!

‘Sint-Maarten, Sint-Maarten, de koeien hebben staarten…’ Donderdag is het weer zover. 11 november nadert in rap tempo en voor je het weet heb je kinderen voor je deur staan die een liedje zingen in ruil voor een lekkernij. Maar welke traktatie deel je uit? Van een mandarijn worden veel kinderen niet blij, maar te veel snoep is ook weer niet goed. Wellicht kun je voor een gulden middenweg kiezen met een van deze lekkernijen. 

Kleine cadeautjes

Action is een schat voor kleine cadeautjes. Zo kun je voor slechts zeventig cent al een leuk gummensetje kopen of voor nog geen euro een paar vingerlampjes bemachtigen. Ook Zeeman en Wibra hebben leuke, kleine uitdeelcadeautjes voor nog geen euro per pakje. In plaats van een snoepje is het ook hartstikke leuk om een klein cadeautje te geven.

Mandarijnen

Hoewel kinderen vaak niet blij zijn met een stuk fruit, is Sint-Maarten niet compleet zonder mandarijn. Steek het oranje fruit eventueel in een leuk jasje door ze te verpakken met een wit papiertje en er vervolgens een spookje van te maken.

Pakje drinken

Vaak rennen de kinderen van deur naar deur om zoveel mogelijk snoep in de wacht te slepen. Ze vergeten daardoor gemakkelijk om wat te drinken. Deel daarom pakjes drinken uit (met een snoepje) of geef ze een wegwerpbekertje met ranja als ze aan je deur staan. Vergeet geen prullenbak bij de deur neer te zetten waar ze het bekertje in kunnen weggooien. 

Iets warms

Na uren buiten te lopen zijn kinderen en ouders vaak verkleumd. Deel een knakworstje uit om ze weer op te warmen. Serveer de knakworstjes eventueel met wat keukenpapier zodat de handen niet vies worden.

Zelfgebakken snack

Je kunt de kinderen ook iets geven wat gezond is én lekker, door zelf havermoutcakejes of mueslirepen te bakken. Wikkel deze in vershoudfolie met een strikje erom en je hebt ook nog eens iets wat er leuk uitziet!

Verwenzakje

Krijg jij altijd maar weinig kinderen aan de deur? Dan is het wellicht leuk om het beste van alle werelden met elkaar te combineren. Vul een boterhamzakje met zowel een mandarijn, een klein cadeautje en een snoepje. Wat zullen de kinderen hier blij mee zijn!

Lees ook: Smullen: je kunt nu tompouce-bonbons kopen bij de HEMA

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gratis tips, Lekker eten met Linda, I love Health | Beeld: Pexels