28 juni 2019

Het klinkt nog smakelijk ook

Het is niet eens zo lang geleden dat fanatiek voedselhype-volgelingen nog net de dierenwinkels niet bestormden om er een als superfood bestempelde zaadsoort te kopen. We weten inmiddels dat ook ‘normaal’ eten net zo gezond kan zijn. Nog niet helemaal overtuigd? Deze 105 jaar oude vrouw deelt wat ze elke dag als ontbijt eet en het klinkt net zo normaal als het lekker klinkt.

De vrouw zweert bij haar ontbijt.

Blue Zones

Tijdens een event in New York City was Dan Buettner te gast. De naam zegt je misschien niet veel, maar hij is de oprichter van de zogenoemde Blue Zones. Dit zijn gebieden in de wereld waar relatief veel mensen honderd jaar en ouder worden, terwijl ze in goede gezondheid verkeren. Een aantal van die Blue Zones bevindt zich in Nicoya (Costa Rica), Sardinië (Italië), Okinawa (Japan) en er is eentje in Californië in Amerika. Tijdens zijn speech vertelde Buettner over een vrouw in de Amerikaanse Blue zone. Ze heeft de leeftijd van 105 jaar aangetikt en ontbijt elke dag hetzelfde.

Het ontbijt

Het ontbijt raadt de 105-jarige iedereen aan. Wat ze precies eet? Havermout met walnoten, dadels en sojamelk en een glas pruimensap. Niet alleen klinkt dat als een lekker ontbijt, maar het is ook nog eens erg gezond. Havermout en pruimen zijn vezelrijk, walnoten bevatten veel omega 3 en pruimensap is goed voor je spijsvertering.

Lees ook: Gezond afvallen? Probeer deze etenswaren bij het ontbijt te vermijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash