Sommige etenswaren kun je bij het ontbijt beter vermijden als je gezond wilt afvallen

Wil je voor de zomer nog wat overtollige kilo’s kwijt, maar wil je dit wel op een gezonde manier doen? Dan kan het aanpassen van je voedingspatroon je al een heel eind op weg helpen. En dan beginnen we direct maar bij het ontbijt! Van deze etenswaren verwacht je dat ze gezond zijn en je kunnen helpen om af te vallen, maar niets is minder waar. Daarom kun je deze vier etenswaren tijdens het ontbijt het beste vermijden.

Deze etenswaren lijken gezond, maar helpen je niet als je wat kilo’s kwijt wilt raken.

1. Yoghurt met een (fruit)smaakje

Lekker, je dag beginnen met een zoete yoghurt met bijvoorbeeld aardbeiensmaak. Dit klinkt goed natuurlijk, maar als je op de lijn wilt letten is het wat minder goed. Een gemiddelde kom yoghurt met een toegevoegd smaakje bevat meer suiker dan de gelijke hoeveelheid ijs. Je kunt, hoe gek het ook klinkt, veel beter kiezen voor een variant die meer vet bevat. Deze yoghurt zorgt er namelijk voor dat je langer een verzadigd gevoel houdt en minder snel zin krijgt in (ongezonde) tussendoortjes. Wil je je ontbijt wat smaakvoller maken? Voeg er dan een handjevol noten of bessen bij. Deze zijn ook vezelrijk, waardoor je langer een vol gevoel houdt.

2. Toast met avocado

Beleg jij je brood of getoaste broodje graag met een laagje boter en wat verse avocado? Dan is dit toch wat minder gezond dan je zou verwachten. Om te beginnen zitten de meeste broodsoorten vol met geraffineerde suikers en bevatten ze weinig (gezonde) vezels. Ook met het laagje boter ga je de fout in, want dit zit vol met transvetten die onder andere de kans op diabetes en vaatziektes verhogen. Kun je geen afstand doen van je geliefde avocado in de ochtend? Eet het dan in combinatie met een gekookt eitje!

3. Fruitsappen

Kant-en-klaar in een pak of versgeperst in het koelschap: fruitsappen zijn nu eenmaal geen gezonde keuze als je gezond wilt afvallen. Dit komt omdat fruitsappen veel calorieën bevatten. Daarnaast houd je een hongerig gevoel vanwege het gebrek aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme hoeveelheid suikers die deze sappen bevatten. Een betere keuze is een smoothie met groenten of een sapje met eiwitten, deze vullen namelijk veel beter.

4. Cornflakes

Eén van de makkelijkste ontbijtjes is misschien wel cornflakes. Je gooit wat cornflakes in een kom, wat melk erbij en klaar. Echt bevorderlijk voor de lijn is het helaas niet. Dit komt omdat cornflakes vol zitten met calorieën, suiker en ze geen vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten. Net als de voorgaande ontbijtopties zorgt ook dit ontbijt er niet voor dat je lang verzadigd bent. Een betere keuze is havermout of muesli met veel gezonde granen. Zo houd je het zeker de hele ochtend vol zonder tussendoortjes te nemen!

Lees ook: Op dit tijdstip kun je het beste je boodschappen doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels