Kookfans

En dat zonder flink te boenen

Plastic vershoudbakjes zijn natuurlijk ontzettend handig om je restjes pasta (of iets anders) in te bewaren. Het enige nadeel? Dat zijn toch wel die oranje vlekken die in de bakjes kunnen achterblijven. Gelukkig is er een heel eenvoudig trucje om die oranje aanslag uit je vershoudbakjes te verwijderen. 

Oranje aanslag

Vershoudbakjes zijn natuurlijk de ideale manier om je restjes te bewaren. Maar we kennen allemaal de struggle van het schoonmaken ervan. Hoe hard je ook poetst en boent, er blijft altijd een gekke oranje waas in het plastic hangen. Weggooien dan maar? Nee, dat is hartstikke zonde en bovendien onnodig. Wij hebben gelukkig dé truc om je plastic vershoudbakjes helemaal schoon te krijgen. Met een simpel trucje verdwijnt die aanslag als sneeuw voor de zon, zónder keihard te staan boenen.

Zo ga je te werk

Doe eerst een beetje afwasmiddel in je bakje en vul dit vervolgens tot de helft met warm water. Vervolgens leg je een stukje keukenrol in het water. Doe de deksel op het bakje en shake it. Schud het bakje voor een halve minuut tot een minuut flink heen en weer, en voilà: je hebt een heerlijk schoon bakje!

Muffe luchtjes

Soms gaan plastic vershoudbakjes na verloop van tijd ook wat muffig ruiken. Gelukkig kun je ook makkelijk van de muffe geur afkomen. Druppel daarvoor wat water op een stukje krantenpapier en druppel daarna ook wat vanille-extract op het stukje papier. Doe het krantenpapier daarna in het bakje en plaats de deksel erop. Laat het een paar uur z’n gang gaan en verwijder daarna het papier weer. Spoel het bakje uit en droog daarna goed!

Lees ook: 4 onverwachte dingen die je met vershoudfolie kunt doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda, Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock