Kookfans

Ook delen we dé truc om het begin van de rol te vinden

Vershoudfolie mag in geen enkele keuken ontbreken. Vaak hebben we zelfs meerdere rollen op voorraad. De folie is ontzettend handig om restjes eten af te dekken en bovendien kun je nog zien wat eronder zit. Maar wist je dat vershoudfolie voor nog veel meer dingen te gebruiken is. Wij zetten er vier op een rijtje. 

Het begin vinden

Je kunt vershoudfolie voor een heleboel dingen gebruiken, maar voor je vershoudfolie kunt gebruiken moet je natuurlijk wel het begin van de rol kunnen vinden. En laat dat nou net ontzettend lastig zijn. Gelukkig zijn er een paar trucjes om het begin van de rol heel makkelijk te vinden.

Voor het eerste trucje heb je alleen maar een ongebruikte tandenborstel nodig. Door met een tandeborstel over een rol vershoudfolie te strijken heb je binnen no-time het begin van de rol gevonden. Bekijk in de onderstaande video maar eens hoe makkelijk dat gaat.

Heb je geen ongebruikte tandenborstel bij de hand? Dan kun je de rol huishoudfolie ook in de koelkast bewaren. Door de kou kun je het begin van de rol makkelijk vinden, maar dat is nog niet het enige. Door de kou plakt de folie ook minder snel aan elkaar, als je het los hebt gescheurd van de rol. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om iets af te dekken!

Andere doeleinden

Benieuwd waar je vershoudfolie allemaal voor kunt gebruiken? We hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Vertraag het rijpingsproces van bananen door de top van een tros bananen strak in een stukje met huishoudfolie te wikkelen. Op deze manier zorg je ervoor dat de bananen er drie tot vijf dagen langer over doen voordat ze overrijp worden!
  2. Voorkomen dat er ijskristallen op je net aangebroken bak roomijs komen? Leg dan een velletje vershoudfolie op het ijs alvorens je de deksel erop doet.
  3. Knoeien de (klein)kinderen altijd als ze een glas met drinken krijgen? Doe wat keukenfolie strak over het glas heen en steek er een rietje doorheen. Knoeien wordt ze nu wel heel moeilijk gemaakt!
  4. Maak een val voor fruitvliegjes. Vul een glas voor een derde met appelazijn en dek dit af met vershoudfolie. Wikkel een elastiekje om het glas en de folie heen. Prik met een tandenstoker of een mes voorzichtig gaatjes in de folie en zet het glas op een plek neer waar je vaak fruitvliegjes ziet. Voor je het weet zitten er fruitvliegjes in het glas.

Lees ook: Aan deze tekenen merk je dat je lichaam te weinig koolhydraten binnenkrijgt

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle, YouTube MyFood Myanmar, Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock